Herman Cain - biografie


   Herman Cain s-a născut în 1945 şi a fost, printre altele, scriitor american, realizator radio, director executiv al mai multor firme importante şi politician. A candidat în 2012 pentru a fi nominalizat reprezentantul Partidului Republican în alegerile prezidenţiale.

  Trebuie remarcat că acest posibil preşedinte al SUA a trăit într-o familie săracă, mama sa fiind femeie de serviciu iar tatăl muncitor. Ca să le cumpere o casă copiilor săi şi să le plătească studiile, tatăl lui Herman avea 3 slujbe în acelaşi timp.

  Acum, Herman Cain este multimilionar şi posesorul unor diplome de onoare de la mai multe universităţi.

  A făcut cu succes faţă unui cancer la colon, în 2006, deşi i s-au dat 30% şanse de supravieţuire.

  Cele mai cunoscute cărţi ale sale sunt: Vorbeşte ca un lider şi Acesta este Herman Cain: călătoria mea la Casa Albă!


ABONAMENT

Ioan Slavici - biografie


  Ioan Slavici a trăit între 1848 şi 1925. Deşi a fost copilul unui cojocar, prin activitatea sa a ajuns un scriitor recunoscut, fiind considerat unul dintre clasicii literaturii române.
  A fost jurnalist şi a colaborat cu Eminescu, Caragiale şi Coşbuc.
  Datorită opiniilor politice exprimate în presă de-a lungul timpului, Ioan Slavici a fost închis de mai multe ori, experienţele sale fiind redate în lucrarea memorialistică "Închisorile mele”.
  Cele mai cunoscute scrieri ale sale sunt romanul Mara (considerat aproape o capodoperă de George Călinescu) şi nuvelele Popa Tanda, Moara cu Noroc şi Pădureanca. Ion Slavici a mai scris poveşti, drame istorice şi memorii. În 1903 a primit Premiul Academiei Române.

ABONAMENT

Roger Martin du Gard - biografie


 
  Roger Martin du Gard a fost un scriitor francez şi a trăit între 1881 şi 1958. În 1937 a luat  Premiul Nobel pentru literatură pentru ciclul Les Thibault (Familia Thibault), compus din 8 romane, publicate de-a lungul a aproape 2 decenii. Ideea acestei cărţi fluviu i-a venit la 17 ani, citind Război şi pace de Tolstoi.
  A fost prieten cu André Gide, prin care i-a cunoscut pe cei mai importanți scriitori ai epocii. Între ei s-a purtat o importantă corespondență cu privire la meseria de scriitor, statutul romanului şi al literaturii în general. Corespondenţa lor a fost publicată în 1968.
  Trebuie subliniat că opera sa principală Les Thibault a fost scrisă după ce autorul a abandonat lumea literară din Paris şi s-a retras în provincie, pentru a crea în linişte. Această decizie i-a adus în cele din urmă Nobelul şi gloria postumă.
  Pe lângă romane, a scris teatru, eseuri şi memorii. A fost un scriitor foarte exigent, care şi-a distrus mai multe manuscrise de calitatea cărora nu era mulţumit, şi a lăsat câteva cărţi neterminate, deşi la una dintre ele a lucrat 17 ani.
  Roger Martin du Gard a refuzat să fie membru al Academiei Franceze.