T. Harv Eker - biografie


  T. Harv Eker este orator motivaţional, om de afaceri şi autorul cărţii Secretele minţii de milionar.
  A avut o copilărie săracă, fiind fiul unor imigranţi europeni care s-au stabilit în America de Nord, cu 30 de dolari în buzunar. La 13 ani, a început să muncească: a vândut ziare, îngheţată, loţiuni de bronzat şi diverse alte lucruri.
   A renunţat la facultate ca să-şi urmeze visul de a deveni milionar.
  A avut diverse slujbe şi a început mai mult de zece afaceri diferite. Dar, indiferent ce a făcut, a eşuat în mod constant.
  Însă Eker nu s-a dat bătut. A deschis unul dintre primele magazine cu articole pentru fitness din America de Nord, apoi şi-a dezvoltat afacerea, creând un lanţ de zece magazine. După care a vândut o parte din acţiuni şi astfel a devenit milionar în numai doi ani şi jumătate de la pornirea afacerii.
  Liniştit acum din punct de vedere material, a început să teoretizeze despre legătura dintre mentalitate şi bani. Şi-a revizuit gândurile, sentimentele, atitudinea şi acţiunile pentru a-şi menţine şi a-şi creşte succesul.
  T. Harv Eker este fondatorul şi preşedintele companiei Peak Potentials Training, care oferă servicii de dezvol­tare personală, una dintre companiile cu cea mai rapidă creştere din America de Nord. La cursurile sale participă mii de oameni din toate colţurile lumii, care vor să obţină independenţa financiară.
   T. Harv Eker scrie în Secretele minţii de milionar (bestseller în lista New York Times) că fiecare dintre noi are setat în minte un anumit tipar financiar, iar felul în care gândim determină dimensiunea averii pe care o acumulăm. Pe când bogaţii sunt convinşi că „îşi creează singuri viaţa”, săracii cred că alţii (politicienii, patronii etc.) le controlează viaţa. De aici concluzia săracilor că nu pot face nimic pentru a avea succes, ca urmare nici nu fac nimic.
  Îţi recomand să citeşti cartea, care a fost tradusă şi în română. Aici ai varianta originală: Secrets of the Millionaire Mind

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu